De ce ne plac sendvișurile?
Timp de pregatire: 20- 30min
Trebuie să recunoștem că atunci când vine vorba de a ne potoli rapid foamea, cel mai la îndemână este să pregătim sendvișuri. De fapt, acesta este atributul cel mai important al acestui preparat- rapiditatea cu care se prepară. Conceptul de sendviș a apărut în secolul 18 și a evoluat de-a lungul secolelor, ducând la marea varietate de sendvișuri de care de ne bucurăm astăzi- de la rețete clasice cu șuncă și felii de cașcaval până la creații gourmet care ne încântă privirea și papilele gustative. Totuși, credem că interesul durabil pentru acest preparat se datorează mai multor caracteristici, nu doar ușurinței preparării.
Poți face combinații culinare creative
Adevărul este că suntem foarte creativi, mai ales când vine vorba de pofte culinare, iar acest sendviș este dovada. Un combo pe cât de simplu, pe atât de ingenios. Bineînțeles, Mozzarella Sticks este ingredientul vedetă.
- Taie în două o lipie, unge partea de jos cu sosul dulce de chili din cutia de Mozzarella Sticks
- Așează peste felii de roșii, apoi felii de avocado, bucățile de mozzarella și deasupra câteva măsline verzi feliate.
Tocmai ai creat o mică artă în farfurie, simplu, nu-i așa? Mozzarella sticks se gătesc rapid, în doar 5-7 minute la cuptor, prăjite în tigaie sau în air fryier.
Conferă textură și varietate
Legumele pot face un sendviș crocant, suculent și să îi confere diferite texturi, făcându-l mai apetisant. Combinarea diferitelor texturi precum brânza pentru grătar rumenită, ridichile și sosul de guacamole de exemplu, poate oferi o experiență culinară satisfăcătoare și completă.
- Încinge bine o tigaie, adaugă untul și rumenește feliile de pâine ciabatta.
- Pentru guacamole, pisează cu o furculița un avocado, toacă mărunt ceapa roșie și roșiile cherry și adaugă-le peste avocado. Stropește cu puțin suc de lămâie, condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine.
- Gătește brânza de grătar 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenește frumos, apoi taie-o felii.
- Pentru asamblarea sendvișului pune guacamole la baza, apoi frunze de baby spanac, felii de ridichi și brânza de grătar.
Îl poți personaliza după poftă, după plac
Ți-e poftă de piept de pui care se potrivește de minune cu niște castraveți murați, dar parcă ai mânca și puțin emmentaler cu roșii dulci și proaspete. Nu te chinui să alegi ce să mănânci! Pune-le pe toate la un loc într-un sendviș savuros!.
- Taie o ciabatta pe jumătate și prăjește fiecare felie de pâine, apoi unge-o cu puțin unt; poți să pui și cremă de brânză sau sosul preferat.
- Adaugă varza roșie condimentată cu sare, piper, ulei și otet, apoi feliile de roșii și castraveți murați.
- Pune pieptul de pui pe care l-ai rumenit bine pe grătar/grill, și peste care ai topit 2 felii de emmentaler.
- Pune deasupra încă un strat de varză roșie.
- Poftă bună!
Este vorba despre preferințe
Fiecare dintre noi avem preferințe de gust, de fructe sau legume; preparatele gătite gravitează în mod natural în jurul aromelor care ne plac. Dacă cineva are un ingredient preferat- cum ar fi această brânză de grătar, încorporarea acesteia într-un sandviș este mai mult decât firesc să sporească gustul general și satisfacția unei mesei.
- Pune pe gratar sau într-o tigaie brânza și rondele de ceapă roșie.
- Unge chifla cu crema de brânză, adaugă ceapa și brânza rumenită si apoi un strop de dulceață de ardei iute, marar și frunze de mentă tocate mărunt.
Ne interesează valoarea nutrițională
Multe legume sunt pline de vitamine, minerale și fibre esențiale. Adăugarea legumelor preferate la sandvișuri poate crește aportul nutrițional al unei mese, mai ales daca aceste legume lipsesc din alte componența altor mese.
Taie în două o baghetă, unge-o cu puțin unt, pune 2 felii de Emmentaler DeSenviș, câteva frunze de baby spanac, rosii si oul ochi.

















