Cum să pregătești un platou de brânzeturi delicios
Timp de pregătire: 30 min
Un platou cu brânzeturi delicios este vedeta oricărei mese festive – arată spectaculos, e ușor de pregătit și face pe toată lumea fericită. Nu e mare brânză să-l faci, dar câteva trucuri te ajută să-l transformi într-un platou memorabil.
Pasul nr.1 – Să ai o diversitate de brânzeturi
Un platou reușit oferă o varietate de arome și texturi, care pleacă în primul rând de la selecție de brânzeturi fine și delicioase, precum cele de la Delaco.
- Texturi: moi (Brie, Camembert), semimoi (Cașcaval), tari (Emmentaler)
- Arome: delicate (Mozzarella) și intense (Brânzeturi maturate, precum Grana Padano)
Pasul nr. 2- Ingrediente complementare
Un platou delicios este echilibrat de texturi, gusturi dulci și sărate și note acide.
- Texturi crocante: grisine, crackers, covrigei, biscuiți
- Elemente dulci: fructe proaspete, curmale, miere
- Ingrediente sărate: măsline, salam uscat, prosciutto
- Note acide: fructe de pădure, mix de alune, murături fine
Pasul nr. 3- Prezentare apetisantă
Un platou de brânzeturi trebuie să fie o experiență atât gustativă, cât și vizuală. Pentru a-i da o notă fresh adaugă fructe colorate precum căpșuni, kiwi sau alte fructi proaspete care sunt în sezon. Dacă sunt zile tematice, te poți folosi de forme de biscuiți pentru a face anumite decupaje din brânzeturi (iepurași, floricele, etc) sau, alte elemente pentru un stop de eleganță, precum o floare.