Coșulețe cu cremă de brânză și somon
Timp de pregatire: 20- 25min
Iubitori ai cremei de brânză și somon afumat, tocmai avem o rețetă absolut fabuloasă pentru voi: coșulețe aperitiv!
Făcute din doar câteva ingrediente, aceste coșulețe de foietaj cu cremă de brânză și somon afumat sunt un aperitiv delicios pe care îl poți servi în cel mai scurt timp! Au devenit gustările noastre preferate nu numai datorită gustului uimitor, dar și pentru că aduc o notă elegantă la masă.
În plină primăvară sau vară, le poți servi alături de legumele de sezon precum ridichi sau roșii zemoase, și de asemenea, este un preparat versatil- poți experimenta arome și texturi noi cu alte ingrediente. Hai să vedem cât de ușor se pot pregăti 😊.
Pune crema de brânză într-un castron, apoi adaugă cele două linguri de iaurt și zeama de lime. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine ca să omogenizeze. Lasă umplutura deoparte.
Taie somonul în bucăți mici. Taie cepșoara sau codițele de ceapă verde.
Încinge cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unt topit o formă de copt brioșe în care vom forma și coace coșulețele din foaie subțire de plăcintă.
Pe o foaie de copt, întinde prima foaie subțire de plăcintă. Unge cu unt topit, apoi așază a doua foaie deasupra ei. Unge din nou cu unt.
Taie foile în jumătate, apoi încă o dată în jumătate, apoi în trei. Ar trebui să obții 12 pătrate.
Ia fiecare pătrat de aluat și așază-l în câte o cupă de brioșă din forma de copt.
Coace coșulețele aproximativ 7-8 minute sau până când observi că au început să devină aurii.
Scoate-le pe un grilaj și lasă-le să se răcească puțin. Pune a doua rundă de coșulețe la copt dacă nu au încăput toate în prima etapă.
Pune câte o lingură de cremă de brânză în coșulețe, o bucățică de somon deasupra și decorează cu cepșoară și cu puțină coajă de lime.
Le poți servi imediat, sunt delicioase!