Coșulețe aperitiv cu spanac și telemea de oaie
Timp de pregatire: 30min
Coșulețe aperitiv delicioase pentru orice ocazie! 😊 Fie că găzduiești o petrecere, o zi de naștere sau chiar pentru masa de Paște, aceste coșulețe cu spanac și telemea de oaie vor impresiona cu siguranță oaspeții. Gustul domol al telemelei noastre de oaie în saramură se completează perfect cu spanacul gătit cu ceapă și usturoi.
Unul dintre lucrurile grozave ale acestor aperitive este versatilitatea lor. Pot fi servite calde sau la temperatura camerei, alături de sos ketchup făcut în casă. În plus, pot fi personalizate cu ingredientele tale preferate sau cu alte legume de sezon, cum ar fi roșii uscate sau leurdă. Odată asamblate, aceste coșulețe sunt coapte atunci când aluatul este auriu și brânza este puțin topită și formează o crustă. Rezultatul este un exterior crocant, completat de o umplutură fragedă și aromată.
Încălzește cuptorul la 180 de grade.
Taie usturoiul și spanacul. Gătește spanacul împreună cu usturoiul pentru 5-6 minute, condimentează, apoi lasă-l la răcit.
Peste spanacul răcit adaugă crema de branza si telemeaua de oaie sfărâmată și amestecă.
Taie aluatul de foietaj în pătrate egale, suficient de mari cât să acopere fiecare spațiu din tavă pentru brioșe.
Adaugă câte un patrat în fiecare spațiu al tăvii de brioșe iar apoi umple-le cu compoziția anterioară.
Dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute, până se rumenește foietajul.