Conopidă gratinată cu Mozzarella Fresca
Timp de pregatire: 1h
Din categoria „ce mai gătim pentru cină”, venim cu o idee super cremoasă, conopidă gratinată cu Mozzarella Fresca. Este o ocazie bună să alternezi legumele din meniu și nu, nu sunt cartofi gratinați, ci conopidă gratinată. Sperăm că nu te-am dezamăgit, dar dacă vei da o șansă acestui preparat, vei vedea că este absolut delicios.
Taie conopida în 4-6 bucăți în funcție de dimensiunile acesteia și fierbe-o 5-10 minute în apă cu sare.
Scurge apoi conopida de apă și rupe-le în buchețele mici.
Așază bucățelele de conopidă în tava tapetată cu unt și separat amestecă ouăle, smântâna, sarea și piperul. Toarnă acest amestec peste conopidă.
Feliază Mozzarella Fresca și așază feliile peste conopidă și sosul de smântână.
Coace la 180C timp de 30-35 de minute sau până când capătă o crustă aurie fermă.
Bineînteles, poți personaliza acest gratin cu legumele preferate sau cele mai puțin preferate 😆. Garantăm că este un mod gustos pentru a da o șansă legumelor pe care “te-ai ferit” să le mănânci. De asemenea, dacă preferi mozzarella uscată, poți încerca această rețetă cu Mozzarella Gourmet, care va “îmbrăca” buchețelele de conopidă oferindu-i textură și savoare.