Ciulama de ciuperci cu sos de cremă de brânză
Timp de pregatire: 30min
Când vine toamna, brusc ni se face poftă de CIULAMA DE CIUPERCI cu mămăliguță. Atunci apar cele mai delicioase și aromate ciuperci de pădure, de la îndrăgiții gălbiori până la vestitele ghebe. Dar de ce să aștepți până atunci să te bucuri de beneficiile ciupercilor? Poți găti oricând o delicioasă ciulama cu ciuperci champignon, atâta timp cât ai la îndemână și cremă de brânză pufoasă cu smântână. Textura cremoasă a sosului preparat cu brânză pufoasă pune foarte bine în valoare gustul bogat al ciupercilor și oferă o textură delicată mâncării.
Topește untul într-o tigaie încinsă, adaugă ceapa tăiată mărunt și usturoiul.
Când acestea capătă o culoare aurie, adaugă ciupercile tăiate și presară puțină sare.
Lasă să se gătească 5-10 minute sau până când ciupercile devin moi și aurii. Pune apoi apa cât să acopere ciupercile.
Apoi, adaugă pe rand, câte o lingură de cremă de brânză (amestecând continuu până când aceasta se dizolvă).
Poți adăuga și făină pentru a face sosul mai dens. Lasă să fiarbă încă 10-15 minute sau până când ciupercile devin moi iar sosul începe să se reducă și să capete o textură cremoasă. Presară marar și amestecă.
Servește bineînțeles alături de mămăliguță și un ou ochi. O bunătate!