Chifteluțe de cartofi cu verdețuri și emmentaler
Timp de pregătire: 45 min
Aceste chifteluțe de cartofi cu verdețuri și emmentaler aduc primăvara în farfuria ta. Sunt ușor de preparat, extrem de gustoase și aromate, și sunt o idee excelentă pentru un aperitiv, mai ales pentru masa de Paște.
Ceapa verde și leurda aduc prospețimea primăverii, iar gustul emmentaler-ului nostru face diferența- într-adevăr, o brânză plină de secrete și surprize plăcute! Emmentaler-ul Delaco respectă originala rețetă elvețiană de șvaițer, fapt ce îi conferă un gust fin, ușor dulceag și o aromă delicată. Aceste atribute transformă chifteluțele într-o adevărată bucurie culinară, completând prospețimea legumelor.
Aurii și crocante la exterior, cum numai la cuptor le poți obține, moi și aromate la interior. Garantăm ca vei avea un aperitiv care va dispărea imediat de pe platou! De pregătit și savurat pentru o primăvara cu adevărat gustoasă!
Rade și stoarce cartofii curățați și spălați. Amestecă-i cu emmentalerul ras, verdețuri, ouă, pesmet, praf de copt și condimente. Tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt sau unge cu puțin ulei de masline.
Modelează cu mâinile ușor umezite chifteluțele și pune în mijlocul fiecăreia câte un cubuleț de emmentaler, pentru un gust și mai cheesy.
Așază chifteluțele în tavă și coace timp de 20-25 de minute la 190°C, în cuptorul preîncălzit, căldura sus și jos, fără ventilație.
Sunt delicioase cu un sos tzatziki sau de usturoi.