Chifle în formă de dovleac umplute cu Mozzarella Gourmet
Timp de pregătire: 1h 45 min
Pentru că octombrie este sezonul dovleacului, am tot văzut rețetele virale de chifle în formă de dovleac umplute cu brânză, atât de simpatice, încât am zis că trebuie să le încercăm și noi! Nu ratăm o ocazie bună să arătăm cât de mult se întinde Mozzarellaaaaaaaaaaaa Gourmet. 🤭
Aceste chifle sunt la fel de delicioase și moi pe cât sunt de adorabile – în formă de dovleci mici, aurii, cu o umplutură generoasă de Mozzarella Gourmet. Sunt perfecte dacă aveți în plan un proiect de Halloween cu copiii, pentru un mic dejun de toamnă sau ca aperitiv pentru o petrecere tematică. E un mod simpatic să asortezi decorul de toamnă din casă cu cel de pe masă. 😄
Nu este o rețetă complexă, dar necesită puțin timp pentru frământat și dospit. Merită din plin, pentru că rezultatul final este spectaculos: chifle pufoase, care ascund în interior mozzarella topită….
Rețeta pas cu pas de chifle în formă de dovleac
- Într-un bol larg, amestecă apa călduță, făina cernută, drojdia, sarea, zahărul și uleiul de măsline. Frământă până obții un aluat moale, omogen, ușor lipicios.
- Acoperă cu un prosop curat și lasă la dospit timp de 1 oră, într-un loc cald.
- Când aluatul a crescut, împarte-l în 9 chifle egale (sau câte dorești), pe o suprafață ușor unsă cu ulei.
- Întinde fiecare bucată de aluat într-un cerc, pune în mijloc Mozzarella Gourmet Delaco și adună marginile spre centru, formând chiflele.
- Cu sfoară alimentară din bumbac, dă forma de dovleac – înfășoară ușor fiecare chiflă, fără a strânge prea tare, pentru că vor mai crește la cuptor.
- Unge-le cu ou bătut, presară mix de semințe și lasă-le să mai crească în tavă încă 15 minute.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până devin pufoase și aurii.
- Lasă-le să se răcească puțin înainte de a tăia sfoara, apoi decorează fiecare chiflă cu frunze de busuioc și un sticks în mijloc, pentru un aspect perfect de dovleac. 🎃
🍂 Servire și inspirație
Savurează aceste chifle pufoase cât sunt calde, ca să te bucuri din plin de gustul grozav al Mozzarellei Gourmet Delaco, topită perfect.
Sunt delicioase la micul dejun, ca gustare de toamnă sau servite pe un platou festiv la o petrecere de Halloween. Cu siguranță vor fura toate privirile și… toate aplauzele. 😄







