Cheesecake brownie cu afine
Timp de pregatire: 1h
Pentru marii pofticioși sau pentru nehotărâtul din tine, avem un desert doi în unu: cheesecake brownie. Îți va plăcea această delicioasă prăjitură, cu blat pufos, bogat în ciocolată și un topping perfect dulce, învolburat cu ciocolată și cu aspect marmorat. Crema de vanilie cu brânză pufoasă și afine echilibrează gustul de ciocolată, iar pentru o notă dulce acrișoară avem câteva afine din loc în loc. Prepararea și coacerea durează până într-o oră, ingredientele sunt simple și la îndemână, astfel că este un efort mic pentru un deliciu mare.
Topește untul și ciocolata în baie de aburi. Adăugă zahărul și amestecă cu telul până când se topește. Ia bolul de pe baia de aburi, adaugă extractul de vanilie, lasă 5 minute să se răcorească, apoi adaugă ouăle și omogenizează bine toată compoziția cu un tel.
Cerne făina, cacaoa, sarea și amestecă cu un tel până se încorporează toată făina.
Separat, amestecă Brânza Pufoasă cu zaharul, galbenușul și extractul de vanilie până obții o cremă omogenă.
Așează o bucată de hârtie de copt într-o tava pătrată de 20×20 cm, pune la baza compoziția pentru brownie și niveleaz-o cu o spatulă. Păstrează 4 linguri din compoziție pentru partea de deasupra, cu care formăm aspectul marmorat.
Așezăm peste ea compoziția de cheesecake și niveleaz-o.
Adaugă din loc în loc câte o linguriță din compoziția de brownie și afine proaspete. Cu ajutorul unei scobitoare, trasează linii pentru a-i da aspectul marmorat.
Dă tava la cuptor la 170 grade pentru 35-40 min.