Bulz cu cașcaval afumat
Timp de pregatire: 30 -45 min
Suntem convinși că îți place mămăliguța cu brânză și smântână, sau bulzul cu brânză de burduf, dar ai încercat bulz cu cașcaval afumat? Aceste biluțe rumenite sunt potrivite pentru a da o notă de tradițional unui platou diversificat cu aperitive și de ce nu, pentru mici pofte culinare la masa de seară.
Desigur, poți alege să faci bulzul pe o tavă întinsă, dar, pe lângă gustul domol al cașcavalul nostru afumat, ceea ce desăvârșește acest preparat este tocmai crusta acestor bile, pe care o poți obține doar gătindu-le pe grătar sau tigaie grill.
Prepară mămăliguța și las-o la răcit. Ia apoi câte o cantitate mică în mână și formează bile, în mijlocul cărora pui o bucată generoasă de cașcaval afumat.
Presează bine biluțele și acoperă bine cașcavalul cu mămăligă, altfel încât să nu se topească pe afară când le pui la prăjit.
Pe gratar sau tigaie grill, gătește bine pe toate părțile, până când acestea capătă o crustă crocantă și delicioasă.