Budincă cu cașcaval, broccoli și conopidă
Timp de pregatire: 1h
Imaginează-ți cum “clocotește” cașcavalul Sofia care se topește peste bucățelele de broccoli și conopidă în această budincă…o delicatesă. În plină iarnă, un preparat cald și aromat la cină este tot ce ai nevoie pentru a încheia ziua într-o notă calmă și relaxantă. În altă ordine de idei, este destul de important ca în sezonul rece să mâncăm alimente bogate în vitamine; conopida și broccoli-ul conțin vitamina C și au rol antioxidant. Conopida și broccoli-ul trebuie fierte puțin în prealabil, dar poți folosi și legume fierte și congelate.
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, acest preparat ne place și datorită crustei…după ce ai așezat legumele în tavă, nu uita să presari deasupra un strat generos de cașcaval Sofia 😉.
Pentru început, încălzește cuptorul la 180 de grade. Fierbe conopida și broccoli-ul în apă cu puțină sare pentru 5 minute.
Într-o tigaie bine încinsă, rumenește puțin baconul.
Bate bine cele 2 ouă cu puțină sare. Adaugă smântâna, condimentele, baconul, jumătatea din cantitatea de cașcaval ras și amestecă . La final, adaugă conopida, broccoli-ul și amestecă.
Pregatește tava dorită, în care adaugi compoziția obținută. Presară deasupra restul cașcavalului și coace budinca la 180 de grade pentru 35-40 de minute, până capătă o crustă frumoasă.