Buchet de legume gratinate cu Mozzarella Gourmet
Timp de pregătire: aprox. 1h 30 min
Ești în căutarea unui preparat spectaculos și delicios, care să impresioneze cu adevărat? Acest “buchet” de legume gratinate cu Mozzarella Gourmet este pe cât de inedit, pe atât de savuros.
Ineditul acestui preparat vine din modul în care fiecare legumă este pusă în valoare de un sos special, care are la bază Mozzarella Gourmet, creat pentru a-i evidenția aroma unică.
Conopida albă este îmbrăcată într-un sos alb de muștar Dijon, îmbogățit cu sirop de arțar și Mozzarella Gourmet răzuită, pentru un echilibru perfect între dulce, acrișor și cremos. Conopida galbenă capătă o notă mediteraneană datorită unui pesto rosso cu roșii uscate, caju, busuioc și cremă de oțet balsamic, completat de mozzarella topită, care leagă toate aromele într-un gust desăvârșit. Am pus în valoare conopida Romanesco printr-un sos pesto verde intens, cu busuioc proaspăt, usturoi și, bineînțeles, Mozzarella Gourmet, pentru o textură cremoasă și un gust irezistibil.
Nu-ți face griji, sosurile sunt extrem de ușor de preparat, dar efectul final este demn de un preparat Fine Dining. Cu acest buchet de legume gratinate, cina se transformă într-o experiență culinară spectaculoasă!
Pentru început, pregătește sosurile
Pentru sosul de muștar rade mozzarella Gourmet pe răzătoarea fină sau folosește Mozzarella Gourmet răzuită și amestec-o cu restul ingredientelor.
Pentru pesto rosso pune într-un blender toate ingredientele cu excepția mozzarellei. Rade pe răzătoarea fină Mozzarella Gourmet sau încorporează Mozzarella Gourmet răzuită în sosul de pesto rosso.
Pentru pesto verde dă la blender toate ingredientele cu exceptia mozzarellei. Repetăm procedeul ca pentru pesto rosso, încorporând Mozzarella Gourmet în sosul obținut la blender.
Acum pregătește legumele
Într-o tavă cu hârtie de copt adaugă conopida albă, conopida galbenă, conopida Romanesco și broccoli și pregateste-le în cuptor pe abur cca 15-20 min (să rămână al dente). Cuptorul trebuie să fie încins pe cca 120-140 grade C (depinde și de performanța cuptorului).
La cuptorul obișnuit, pune o tavă cu apă în cuptorul preîncălzit (sub tava cu legume), le poți pregăti într-o friteuză cu abur, sau de ce nu, direct în apă clocotită pe foc, blanșate și apoi scoase în apă cu gheață pentru a le da șoc termic.
Dupa ce acestea s-au gătit, scoate-le din cuptor și înlătură și tava cu apă. Unge fiecare leguma cu sosul caracteristic, sos de muștar pentru conopida albă, pesto rosso pentru conopida galbenă, pesto verde pentru conopida Romanesco, iar peste broccoli adaugă Mozzarella Gourmet răzuită.
Setează cuptorul pe 200 grade C si bagă legumele pentru câteva minute, până se gratinează frumos.
Într-o tavă distinctă, cu hârtie de copt, adaugă morcovii și varza de Bruxelles, stropește-le cu ulei de masline, condimentează-le cu sare, piper și chilli, adaugă și 150 ml de apă și bagă-le în cuptorul preîncălzit la 160 grade C pentru cca 20-25 min, până se gătesc (al dente).
În paralel adaugă ulei de masline, sare, piper și fresh de lime peste broccolini, sparanghel și ardei gras roșu și galben tăiat lunguieț în prealabil și în ultimele 10 minute de gătire adaugă-le și pe acestea în aceeați tavă, peste morcovii și varza de Bruxelles.
Odată ce s-a gătit totul, scoate tava și ușor, cu ajutorul unei pensete, desfă parțial câteva foi din varza de Bruxelles, asemeni unei flori.
Urmează decorarea
Așază asimetric 5-6 foi de hârtie de copt de aceeași dimensiune una peste cealaltă și adaugă foile de varză roșie peste, într-un cerc, lăsând centrul liber.
Aranjează legumele ca într-un buchet, iar pe margine, pentru volum, adaugă firicelele de pătrunjel proaspăt.
Înfige varza de Bruxelles și roșiile cherry multicolore în scobitori sau în bețe de frigăruie mai mici și înțeapă-le din loc in loc unde simti nevoia de o pată de culoare. Leagă cu sfoară de jur împrejur pentru a nu se desface.
Bucură-te de acest ornament atât vizual cât și culinar, pentru că, pe cât este de frumos, pe-atât este de delicios!