Brioșe cu mousse de ciocolată
Timp de pregatire: 1h
Îți plac deserturile? Brioșele? Dar ciocolata? Dacă ai răspuns cu trei de “Da” atunci nu ai ajuns întâmplător la această rețetă. Aceasta este rețeta de brioșe cu mousse de ciocolată pe care trebuie să o ai în arsenalul tău de deserturi. Brioșe pufoase și aromate cu ciocolată și cremă de ciocolată – pentru că niciodată nu este prea multă ciocolată într-un desert. Mascarpone este un ingredient de bază pentru mousse-uri sau creme și se prepară foarte repede și simplu. Amestecă-l cu puțină smântână pentru frișcă și ai obținut un mousse gustos, aerat, care va deveni imediat “dulcele” preferat. 😊
Pentru brioșe:
Bate ouăle împreună cu zahărul cu mixerul până îți dublează volumul. Adaugă untul topit și răcit și extractul de vanilie.
Adaugă făina, cacaoa, praful de copt și un praf de sare și amestecă până obții un amestec omogen. La final, adaugă ciocolata tocată grosier cu cuțitul.
Pune formele de brioșe într-o tavă specială pentru brioșe și umple-le cu aluat ¾ din formă.
Baga tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pentru cremă:
Bate Mascarpone cu smântâna pentru frișcă cu mixerul până obții o compoziție omogenă și cremoasă. Adaugă zahărul și cacaoa și amestecă bine. Pune crema într-un poș și dă-o la rece până când brioșele sunt gata.
Când brioșele s-au răcit se ornează cu crema obținută. Presară deasupra bombonele sau decorează-le după bunul plac sau gust!