Briose cu Emmentaler și cârnăciori
Timp de pregatire: 50min
Când rămâi în pană de idei, aceste brioșe cu emmentaler sunt tot ce vrei 😁. Ne plac brioșele pentru că le poți “personaliza” după poftă sau în funcție de ce ingrediente mai ai la îndemână. Noi am făcut aceste brioșe cu brânză Emmentaler, cârnăciori, ceapă verde și porumb și au ieșit…DE LI CIOA SE!
Partea cea mai bună este că le poți savura la micul dejun, la pachet sau ca gustare, deși credem că sunt potrivite cel mai bine pentru micul dejun. Sunt foarte consistente și sățioase, este o adevărată plăcere să le mănânci și le poți pregăti de seara. Sunt excelente mâncate reci, dar le poți încălzi puțin și dimineața la cuptor.
Amestecă într-un bol ouăle, iaurtul și uleiul.
Adaugă peste ele sarea și făina treptat, și amestecă până se omogenizează.
Adaugă în bol cârnăciorii, ceapa verde, porumbul și Emmentaler-ul dat pe răzătoare. Amestecă cu o lingură.
Umple ¾ din formele de brioșe cu această compoziție.
În această rețetă am folosit forme de brioșe din hârtie, care sunt destul de mari și au ieșit 11 brioșe mari. Dacă folosești forme de brioșe mici îți vor ieși mai multe.
Pune brioșele în cuptorul preîncălzit la 180C, pentru 28-30 minute.