Banana bread cu ciocolată și fructe
Timp de pregatire: 1h
În această rețetă ducem mult îndrăgita banana bread la un nivel cu totul nou, infuzând-o cu un amestec de fructe proaspete și suculente, peste o glazură delicioasă. Indiferent că aștepți musafiri sau vrei doar să-i răsfeți pe cei dragi, acest desert este o opțiune irezistibilă. Nu îți trebuie experiență în arta culinară pentru a prepara acest chec, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Ai nevoie de banane foarte coapte și ciocolată pentru chec, iar glazură este realizată din cremă de brânză cu smântână. Noi am folosit căpșuni, afine și cireșe, însă poți decora prăjitura cu fructele tale preferate sau fructele de sezon- aici intervin preferințele și creativitatea ta în personalizarea acesteia.
Hai să vedem care sunt pașii pentru a pregăti banana bread cu glazură!
Amestecă într-un bol toate ingredientele uscate: făina, cacaoa, sarea și praful de copt.
Curăță bananele bine coapte și zdrobește-le cu o furculiță într-un alt bol, apoi amestecă-le cu uleiul, zahărul, oul.
Toacă ciocolata în bucățele mici.
Adaugă în compoziția cu banane ingredientele uscate și amestecă. Pune ciocolata și amestecă din nou.
Toarnă compoziția într-o tava de chec de 30×10 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coace checul la 180 C (cuptorul trebuie să fie preîncălzit), aproximativ 40 minute sau până când trece testul scobitorii. (înfige o scobitoare în chec și dacă nu mai rămâne aluat pe scobitoare, înseamnă că prăjitura este coaptă).
Lasă prajitura să se răcească.
Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și pune glazura peste checul rece. Adaugă fructele preferate deasupra și bucură-te de desertul extraordinar creat chiar de tine 😉 .
Nici nu ai spune că este un banal banana bread cu această glazură, nu-i așa?