Aperitive de Revelion- 2 idei rapide
Timp de pregatire: 55 min
Dacă ești în căutarea unor idei de aperitive de Revelion, cheia este un echilibru între aromă, stil și simplitate. Așadar, suprinde-ți oaspeții cu două rețete pe cât de rapide, pe atât irezistibile: cornulețe Caprese, din aluat de foietaj umplute cu Mozzarella Fresca, pesto și roșii cherry, și un chec aperitiv savuros și pufos, cu cașcaval Sofia și ardei.
Sunt 2 rețete pe care vei dori să le salvezi și pentru alte mese speciale, pentru a le oferi celor dragi o gustare delicioasă. De exemplu, pentru prietenii iubitori de pizza, cornulețele caprese vor fi cu siguranță o surpriză delicioasă, iar pentru prietenii care iubesc brânzeturile sau care sunt ovo-lacto vegetarieni, checul aperitiv este un deliciu.
Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple și un grad minim de pregătire, așa că, să ne apucăm de pre(gătit)!
Cornulețe Caprese
Lasă aluatul de foietaj să ajungă la temperatura camerei. Taie apoi în pătrate de aproximativ 4x4cm. În mijlocul fiecărui pătrațel pune câte o jumătate de linguriță de pesto verde. Adaugă câte un cub de Mozzarella Fresca. Pune câte o roșie cherry sau jumătate de roșie daca nu încape. Pliază două dintre colțuri spre interior acoperind umplutura. Unge bine cu ou bătut și presară semințele. Coace timp de 15-20 de minute la 190C sau până când cornulețele devin aurii și crocante. Opțional, decorează cu frunzulițe de pătrunjel și piper roșu pe post de globuri de Crăciun.
Chec aperitiv
Amestecă ouăle cu iaurtul, cașcavalul Sofia ras și apoi ardeiul tocat mărunt. Adaugă la sfârșit făina și praful de copt și amestecă ușor compoziția. Pune totul în tava de chec, în care ai pus hârtie de copt. Coace checul la 180 C, pentru aproximativ 45 minute. După ce se răcește, taie checul fraged și aromat felii, și aranjează un platou de aperitive.